Religia o masca pentru suflet ..

articol publicat in Gandurile mele la 30.10.2015 si are 1 comentarii

(click pentru a vedea imaginea)

Religia o masca pentru suflet .. Religia o masca pentru suflet ..

Daca am o religie ? ar suna o intrebare …raspunsul ar fi NU .

Religia mea este sufletul ,este esenta divina ,Dumnezeu in toate formele lui :iubire ,compasiune , dragoste , intelegere ,empatie , lipsa ego-ului ,iertare ,acceptare neconditionata .

Stiu ce este Dumnezeu ? …habar nu am dar invat in fiecare zi cate o frantura din esenta mea divina implicit si ceea ce este  Dumnezeu .

Ma analizez pe mine in toate starile mele de ura ,de acceptare ,de iertare ,de ranchiuna ,de intelepciune ,de bunatate,de ras ,de plans si-mi dau seama ca sunt pe drumul bun desi dau des cu stangul in dreptul .

Mintea noastra este creatorul propriului univers si incerc sa creez pentru mine si pentru cei dragi mie un univers cat mai real si cat mai profund si frumos .

Pe scurtul parcurs al vietii mele de vreo 30 de ani incoace analizez oameni ,perceptii ,conceptii , inteleg , refuz ,ma adaptez ,imi analizez si propriile erori ,autosabotaje…sunt in continua schimbarea mereu si mereu .

Am experimentat cat am putut ca asa zice tata “cate putin din fiecare dar cu cap “ ..un aspect au fost religiile . Si recunosc ca nu mi-as inchipui copilaria mea fara invataturile de la catehizarea de sambata , fara cantatul in cor
Duminica .Au fost pilari puternici in formarea caracterului meu si a moralitatii .

Am continuat pe drumul bahai ,islam si alte concept religioase mai mult sau mai putin mixte ,unice , noi sau vechi pana am ajuns la conceptul cel mai familiar sufletului meu “ UNIVERSALITATEA “ .

 

Nu am ajuns usor …. Si nici cu prea mult ajutor ci mai degraba critica dar in acest concept sufletul meu s-a simtit ACASA .Ca parte din tot si din fiecare invatatura frumoasa.

Fiecare carte sfanta (Biblia ,Koranul ,Tora,Kabalah ,Evangheliile interzise ,invataturi tibetane ,budiste si multe altele) are parti bune .frumoase care vin din aceeasi sursa divina a tuturor ,Universul.Dumnezeu .. si fiecare profet ,mesia sau apostol au adus invataturi care nu trebuie trecute cu vederea si care toate vin de la aceeasi sursa .

Prezenta ingerilor si arhanghelilor in fiecare din aceste religii dovedesc inca o data ca religia adevarata este cea a lui Dumnezeu ,cea a sufletului.

Sub diferite nume si concepte …conduceri si obiceiuri totusi concluzia este ca toti traim sub acelasi acoperis ( cerul infinit )

Care-I mai buna ? Iubirea de aproape ,iertarea , dragostea neconditionata , dragostea fata de tine insuti .

Daca vreti sa-I dam neaparat un nume …putem sa o facem insa nu stiu daca totusi s-a inventat cuvantul cel mai corect pentru exprimarea exacta a acestui concept.

Religia sufletului ,religia universala mi se pare mie poate ca ar exprima o parte din adevar.

Religia mai nou a devenit un set de legi …sa faci si ce sa nu faci ,un fel de lagar in care nu conteaza ce simti sau daca problema ta este inteleasa insa trebuie sa faci asta ca sa-ti fie bine …..si daca ai incalcat nustiu ce atunci o sa ti se intample asta.. .Cine sa-ti mai si inteleaga sufletul ??

Nustiu altii cum sunt dar mie imi place sa vorbesc universal ,sa simt universal .Sa ma nimeresc in desert sau in mijlocul padurii din orice tara si colt de lume si sa ma simt acasa ,sa ma simt aproape de Dumnezeu doar eu goala ,asa ca Adam si Eva .Eu cu sufletul meu sub cerul liber fara icoane ,cruci ,elemente , simboluri ,incantatii ,rugaciuni exacte si exprimari greoaie .

Si intr-o gaura neagra daca as fi stiu ca Dumnezeu ma asculta si ca este acolo si ca atunci cand imi ridic ochii spre cer … totul se lumineaza . Doar eu ,sufletul meu si gandul ,credinta.

Ma simt acasa in orice casa a lui Dumnezeu indifferent cat de saracacioasa ,luxoasa ,din ce tara sau continent este ,rostit in orice limba , cu lumanari sau betigase aprinse ,in genunchi ,culcat ,cu picioarele incrucisate sau cu fruntea in pamant .  Pentru ca Dumnezeu este oriunde si in orice .

In rest creatia umana .. isi pune amprenta peste tot .Mereu cineva stie mai bine , mereu oamenii exagereaza , infloresc ,judeca cum vor ei sau inteleg cum doresc . Mereu oamenii vor grupulete vor sa li se dea dreptate sau sa fie extremisti uneori.

Eu il aleg pe Dumnezeu si ce-mi toarna el in cap si-s multumita ca fac parte din tot .

Sa nu folosim religiile ca masca a sufletului , sa nu-i blocam viziunea ,sa nu-l ingradim si nici sa mergem dupa cum ne bate vantul sau dimpotriva sa ne retragem pentru ca nu gasim gruparea potrivita , ne dezamagesc oamenii conceptiile sau cum se aplica ele.

Alege iubirea , divinul ,universalitatea …alege iertarea si pe Dumnezeu . Restul fiecare cu ce-l doare si cum simte doar nu trebuie sa fim toti pe acelasi drum in acelasi timp pentru ca desi ar fi frumos si lumea ar evolua instant … totusi insa ar fi prea aglomerat in rai laugh

Va multumesc ca sunteti aici si ca ma cititi … o sa va multumesc si daca nu sunteti alaturi de mine .Va multumesc  pentru toate schimbarile voastre in bine ,pentru progresele voastre spirituale si pentru ca puneti in practica ceea ce va ofer iar ingerii lucreaza si ne aduc pe toti pe calea cea buna atunci cand alegem gresit.

SA FIM LUMINA !

Cu mult drag si din tot sufletul, Paula

Terapeut avansat in Terapia cu Ingeri

"Sunt absolventa a cursurilor live ( in persoana) de ACR (Angel Card Reader ) si ATP ( Angel Therapy Practitioner) adica cititor in carti de oracol cu ingeri si terapeut in terapia cu ingeri predate de Doreen Virtue si Raleigh Valentine . Practic radiestezia ,theta healing ,aromat (..citeste mai mult)"

Ma puteti gasi pe si youtube , canalul video pentru meditatii si ghidarea saptamanala.

prev / next

Religia o masca pentru suflet .. Comments

Va multumesc pentru fiecare comentariu si sugestie in parte

SCRIE COMENTARIUlia stoian

adaugat in 30 10, 2015 la ora 11:38pm

Aceias credinta am si eu. Un singur Dumnezeu, Creator cum vrea sa-L numeasca fiecare. Intelept articol,multumesc muuuuult Paula !